Tips til hjemmekontoret – skab en effektiv arbejdszone

Gennemgår du arbejdspladsens regnskaber blandt bunker af vasketøj, mens børnene synger med på ”Baby Shark”, og kæresten rasler med gryderne i køkkenet? Så er der en stor sandsynlighed for, at du bliver distraheret og ikke er lige så effektiv, som du normalt er på arbejdspladsen.

Hjemmekontoret er den nye virkelighed for mange, og det kræver flere omstillinger – både mentalt og fysisk. Hvis dit hjemmekontor skal være af permanent karakter, kan det være en idé at skabe en effektiv arbejdszone – uden alt for mange distraktioner. Måske har du et mindre rum, der nemt kan omdannes til et hjemmekontor – når først alle opbevaringskasserne har fundet nye placeringer?

Investér i det fritstående hjemmekontor   

En anden – og lidt dyrere – løsning er at bygge en fritstående hytte (eller anneks), som du kan placere i haven eller et andet passende sted på matriklen.

Du kan finde hytterne i forskellige størrelser og har også mulighed for at tilvælge masser af personlige detaljer såsom sprossevinduer eller den ønskede tagbeklædning, så det passer til de andre bygninger på grunden. Det gode er, at annekset kan skifte karakter over årene – fra hjemmekontor til teenagebolig. Ved at vælge det fritstående kontor skaber du et personligt fristed, hvor du får følelsen af at ”gå på arbejde” – selvom turen muligvis kun omfatter få skridt fra hoveddøren til anneksets indgangsparti.

Bekymret for økonomien? Et hurtigt lån kan være fornuftigt, særligt med tanke på, at du investerer i et mere langsigtet projekt. Hvem kan optage et hurtig lån? Det kan i princippet alle. Dog kan de forskellige låneudbydere stille krav til både alder og indkomst, ligesom du typisk ikke må have betalingsanmærkninger i RKI.

Hjemmekontoret – tips til indretningen

Det er vigtigt, at du trives på dit hjemmekontor. Først og fremmest skal du tænke praktisk og ergonomisk. Det er alfa og omega, at du vælger en god belysning, en behagelig kontorstol og eventuelt et hæve-sænkebord, så du får mulighed for at skifte stilling i løbet af dagen.

Trivsel handler dog ikke kun om ergonomi. Omgiv dig også gerne med farver og ting, der inspirerer og gør dig glad i hverdagen. Hvis du står og mangler et par ting til hjemmekontoret – og budgettet er stramt – så deltag i hurtige konkurrencer på nettet, hvor præmierne kan være så forskellige som 1 års bredbånd som iPods og chokolade. Det er sjovt tidsfordriv mellem de forskellige arbejdsopgaver på hjemmekontoret – og hvem ved, måske løber du med en af de store præmier?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *