Køb af køjeseng – 3 parametre du skal se på

Køjeseng

Børn elsker køjesenge. Muligheden for at komme lidt højere over jorden er nemlig spændende.

Men ikke kun den spændende oplevelse, som køjesengene giver, gør dem til et valg, du bør overveje. Køjesengen er nemlig også praktisk.

Når to børn kan sove over hinanden i køjesengen, får I mere ud af pladsen. Hermed er køjesengen en oplagt løsning til særligt de små børneværelser.

Ydermere betyder den – næsten – fælles soveplads også, at børnene vil kunne komme tættere på hinanden rent socialt. Således er køjesengen altså også et redskab, der vil kunne bidrage til et bedre forhold søskende imellem.

Således klogere på køjesengens fortræffeligheder. Nu er der blot tilbage at finde den rigtige køjeseng. Og det er ikke nødvendigvis en nem sag. Der er nemlig flere forskellige typer af køjesenge, som du med fordel kan overveje. Disse typer kan du blive klogere på, hvis du læser videre i denne artikel.

Vi peger ikke på specifikke køjesenge i denne artikel. Sådanne anbefalinger kan du derimod eksempelvis finde hos Sengeguruen.dk, der her giver en række anbefalinger til en køjeseng til børn.

1. Delbare eller ikke-delbare køjesenge

En ting du skal holde øje med, når du køber din køjeseng er, hvorvidt den er delbar eller ikke-delbar. Hvis du får truffet det forkerte valg her, er der nemlig stor risiko for, at du vil komme til at fortryde det sidenhen.

En delbar køjeseng er en køjeseng, hvor du har mulighed for at adskille over- og underkøje fra hinanden. Dette har du derimod ikke mulighed for, hvis køjesengen ikke er delbar.

Det er i mange tilfælde en stor fordel, hvis køjesengen er delbar. Hermed kan børnene nemlig stadig bruge hver deres del af sengen, hvis de på et senere tidspunkt skal have deres egne værelser.

2. Køjesenge med eller uden opbevaring

Hvis du virkelig skal udnytte pladsen på børneværelset, så er det en køjeseng med opbevaring, du skal have fat i.

Opbevaringen kan komme i flere forskellige former. En typisk løsning vil være, at den kommer med skuffer nedenunder, som du – eller dine børn – kan trække ud.

Typisk vil opbevaringen ikke optage mere plads, da den er at finde under køjesengen – som er plads, der alligevel bare ville ligge dødt hen.

Køjesenge med eller uden rutchebane

Det er nok primært fornuften, der taler, når vi snakker om, hvorvidt en køjeseng kan deles eller kommer med opbevaring. Heroverfor er det nok mere barnets behov for sjov og leg, der kommer i spil, når vi taler rutchebane.

Flere køjesenge enten kommer med rutchebane – eller også kan en rutchebane tilkøbes.

Rutchebanen er en sjov tilføjelse til køjesengen, der givetvis vil gøre det nemmere at stå op.

Vær dog opmærksom på, at en rutchebane også muligvis kan forårsage lidt gnidninger børnene imellem. Rutchebanen kommer nemlig – af gode grunde – kun overkøjen til gode. Hermed kan barnet i underkøjen muligvis føle sig lidt snydt, hvis du køber en køjeseng med rutchebane.

… Dette kan være en god ting at skrive sig bag øret, så du kan tænke i, om barnet i underkøjen skal have noget andet for at kompensere for rutchebanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.