Hvor skal jeg bo? Fordele og ulemper ved storby og provins

Der er en stor forskel at bo i en storby og på landets, også kaldet provinsen. Det er en smagssag, om man er til det ene eller andet sted, og de har begge deres fordele og ulemper, uanset hvem du spørger. Man ser ofte, at man vokser op, for eksempel på landet, når man bliver teenager og voksen, flytter man til byen, men når man så før børn, og gerne vil etablere sig og skabe ro, så flytter man på landet igen.

Fordele ved at bo i storbyen

Når man bor i storbyen, så kan det være, fordi at man er vokset op derinde, og derfor er vant til at der er masser af liv omkring sig. Det kan være, at man har et stor socialt behov, som hurtigt og nemt kan dækkes ved at bo i byen. Der er aktiviteter, gågader og storcentre lige om hjørnet, og det er nemt og hurtigt at tilgå. Det er også årsagen til, at mange unge mennesker flytter fra landet, til storbyer, fordi der sker mere efter deres energiske behov. Priserne for lejlighed er dog i top, men man er også lige dér, hvor det sker.

Ulempe ved at bo i storbyen

Ulempen ved at bo i storbyen er dog, at selvom man har behov for alene tid, så er det bare ikke altid muligt. Der er larm og der er mere uro og optøjer, når der sker noget politisk eller sportligt, som folk er utilfredse over. Dertil er der også meget trafik, udstødning fra biler, som kan have sundhedsmæssige konsekvenser. Det er dyrt, hvis man skal ud og investere i en lejlighed eller rækkehus inde i byen.

Fordele ved at bo i provinsen

Er man mere til ro og idyl, så skal man langt væk fra storbyen, ud på landet, i provinsen. Her er der ro til ørene, fugle-kvidre, og ikke irriterende måger, som der er inde i byen. Her er plads til at boltre sig på, løbe en tur i skoven. Slippe hunden løs på marken og der er mare en fantastisk ro, hvor man kan få tid og ro til at tænke og fundere over sit liv. Dertil er priserne på et rækkehus eller et hus, lavere, end hvis du bevæger dig ind mod storbyerne. I provinsen kan du altså få masser af luft og plads under vingerne. Der er også ofte gode byfester i provinsen, såsom http://byfesten-i-sonderborg.dk/.

Ulempe ved at bo i provinsen

Dog har provinsen og landet, også nogle ulemper. En af ulemperne er, at man er langt fra, hvor der sker noget. Hvis man så skal i Tivoli, så kræver det en bil, eller længere transport med bus og tog, for at komme derind. Dertil er det ikke bare lige til at få mad udefra, som for eksempel take-away, som der er inde i byen, og diverse services er også ringere, i forhold til mad-levering, og man er ofte den sidste i kæden, for at få det nyeste nye, såsom hurtigere internetforbindelse og andet tekniske ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *