Tips til boligen; vælg den rigtige maling

Vi drømmer alle om den perfekte bolig med de rigtige møbler, en velholdt have og flotte farver på væggene. I den forbindelse passer og plejer vi vores kære hjem så godt vi kan, men det er ikke altid vi træffer de helt rigtige beslutninger der gavner vores hjem mest muligt. Især kan valg af farver og maling skaber problemer for mange.

Men hvordan vælger du de bedste farver og den mest hensigtsmæssige maling til de forskellige elementer i dit hjem?

Træmaling til træ, og facademaling til facaden

Selvom det for nogle kan virke som en selvfølge at man ikke kan bruge det samme maling til træ og facader, så er det langt fra alle der virkelige holder sig til disse retningslinjer. Måske er man bevidst om at maling til forskellige flader ikke besidder de samme egenskaber, men til tider kan det være en nem løsning lige at tage træmalingen til havemøblerne og bruge den til at pletmale facaden.

Der er et stort udvalg af både indendørs og udendørs maling, og det er der god grund til. De forskellige materialer opfører sig nemlig forskelligt, når de kommer i kontakt med vind og vejr, og de binder derfor maling på forskellige måder.

Ender man med at bruge en maling som ikke er egnet til den pågældende flade, så vil malingen som oftest hurtigt falde af igen, og man ender med at betale mere for den pågældende maling, hvor man havde tænkt man skulle spare. Maling skal derfor ses som en investering, hvor man lægger en vis sum penge i at holde sit hjem pænt og intakt.

Vær omhyggelig med dit farvevalg

Skal man have malet facaden, stakittet eller taget, og har man helt styr på hvilken slags maling man skal købe, så er næste skridt at vælge den helt rigtige farve.

Ligesom med så mange andre ting i samfundet, så vil der altid være en vis mode for hvilken farve det er smart at male sin facade med. Kan man godt lide tidens tendenser, så kan man med fordel lade sig inspirere af de mange spændende boligmagasiner.

Har man en klar idé om hvilken farver man ønsker til sine havemøbler, facader eller noget helt andet, så bør man også overveje om farven er ligeså god og interessant om en måned eller to. Her kan det være en god idé at overveje neutrale og rolige farver, så man ikke bliver træt af dem og ønsker dem udskiftet efter kort tid.

Et neon-grønt hus eller et pink hus er måske sjovt og flot lige nu og her, men er man mon ligeså vild med farven om en uge eller to? Hvis man ønsker et hjem med spræl, så er der intet i vejen for kraftige farver, man skal blot tænke de resterende omgivelser og sine egne præferencer ind i farvevalget.

Når man skal have farvelagt store arealer såsom facade eller tag, så er det også vigtigt at man overvejer om man selv har de rette kompetencer til at udføre et godt stykke arbejde. Har man ikke megen erfaring med maling, så kan det være en fordel at rådføre sig med en mere erfaren person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *