Skab et stemningsfuldt indgangsparti til din bolig

Man siger, at førstehåndsindtryk er altafgørende, og det gælder også for huse. Derfor er det også vigtigt, at dit hus giver et godt førstehåndsindtryk, så det virker indbydende for både gæster og dig selv.

Mange tror, at førstehåndsindtrykket bliver skabt i husets entré, men i virkeligheden sker det allerede, når man står udenfor og ser husets indgangsparti.

Vi har samlet en række gode råd, som kan hjælpe med at gøre indgangspartiet til dit hus endnu mere stemningsfuldt og indbydende.

Vælg den rette facadedør

En facadedør er husets vigtigste dør, og derfor er det også vigtigt, at den er helt speciel. Der findes rigtig mange facadedøre på markedet, så lad være med at vælge en kedelig standarddør.

Når du vælger facadedør, skal du først og fremmest sikre dig, at den passer til resten af huset. Man bemærker især, hvis en facadedør ikke passer til husets vinduer, så sørg for at gennemtænke dine valg. Det vil for eksempel virke helt forkert, hvis du sætter en moderne dør i en stemningsfuld landejendom.

Du skal huske både at tænke på dørens udvendige og indvendige udseende, når du køber en facadedør. Det er eksempelvis en god idé at få en facadedør med glasruder, hvis du har en entré uden vinduer.

Mange tror, at det er svært at finde en facadedør, hvis deres dør ikke helt passer til de gængse standardmål. Dette er dog langtfra rigtigt, hvilket blandt andet kan ses på Sparvinduers facadedøre der kan konfigureres.

Find en interessant eller personlig dørmåtte

Vi træder hen over vores dørmåtte rigtig mange gange på et år, og selvom dørmåtter sjældent er en vigtig del af vores indretning, så er det alligevel en god idé at vælge den med en smule omtanke.

Der findes så mange forskellige dørmåtter på markedet, så lad være med at vælge én, som bare er sort eller brun. Forsøg i stedet at finde en personlig dørmåtte, som gør dig i godt humør, når du går ind i dit hjem.

Nogen vælger at købe dørmåtter med en lille og sjov tekst, hvilket kan være en udmærket mulighed, hvis du gerne vil en anderledes dørmåtte. Du kan naturligvis også vælge bare at gå efter en æstetisk pæn dørmåtte, som passer til din stil og indretning.

Glem ikke belysning

Man taler altid rigtig meget om belysning, når man taler om indretningen indenfor. Belysningen er dog mindst lige så vigtig udenfor, og det har både en praktisk og stemningsskabende funktion.

Belysning ved dit indgangsparti vil altid få dit hus til at virke mere indbydende, og du vil med garanti også sætte pris på, når du kommer hjem i mørke. Derfor er det også en stor fordel at vælge lamper med bevægelsessensorer, så lamperne altid tændes automatisk.

Ud over elektrisk belysning er det også oplagt at tilføje andre typer lys til dit indgangsparti. En lille glaslanterne med et bloklys kan for eksempel brænde i mange timer, og det er vanvittigt hyggeligt – især i vinterhalvåret.

Skab mere stemning med planter

Du kan gøre dit indgangsparti endnu mere hyggeligt ved også at tilføje lidt grønt, så overvej også at inkludere planter.

Mange vælger at tilføje planter i krukker udenfor indgangspartiet, og dette er en fremragende løsning. Planter i krukker er nemme at holde, og derudover kan de også løbende skiftes ud efter behov.

Hvis du overvejer at plante noget permanent, skal du huske at overveje, at det både skal være pænt i sommer- og vinterhalvåret. En stedsegrøn busk er perfekt, men du kan også overveje en troldhassel, som faktisk nærmest er pænere om vinteren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *