Istandsæt hjemmet uden at være en handyman

I boligjagten kan en enkel skade nemt blive en skræmmende faktor, der i sidste ende kan tælle imod købet af en ellers ideel bolig.

Derfor kan selv nogle få evner inden for boligistandsættelse være en kæmpe fordel for både køber og sælger af en beskadiget bolig.

Som køber er din fordel, at en beskadiget bolig ofte er sat væsentligt ned i forhold til den samme bolig i bedre stand. Omvendt har den erfarne handyman også en fordel, når det kommer til boligsalg. Få, ofte udelukkende kosmetiske reparationer, kan nemlig sætte prisen på en bolig betragteligt op.

Kend skadens omfang

Inden du køber en beskadiget bolig med forvisningen om, at du selvfølgelig kan istandsætte den, er det vigtigt, at du danner dig et overblik over skadernes overblik.

Dette kan blandt andet gøres i form af den klassiske tilstandsrapport, der kan give dig en fornemmelse af både skadernes typer, alvorlighed og hvor lang tid der går, før skaderne kan have vedvarende konsekvenser for boligen som hele.

Jo mere alvorlig skaden er og jo lavere tidshorisonten er, des dybere bør du tænke over, hvorvidt det er indsatsen værd.

Det værste man kan byde sig selv, er en alvorlig skade med en kort tidshorisont, som det først senere går op for en, at man ikke selv kan tage hånd om. En sådan investering er ikke pengene værd.

Sørg for at have ressourcerne

Det er vigtigt, at du allerede inden købet af en beskadiget bolig, har klargjort med dig selv hvor og hvordan du ønsker at skaffe ressourcerne til dit boligprojekt.

Det økonomiske aspekt af dette behøver dog ikke at være nogen hovedpine. Se hvordan du kan finansiere projektet her.

De egentlige fysiske ressourcer er mindst lige så vigtige. Hvis du kender din lokale tømmerhandel ind og ud, gør det et potentielt boligprojekt betydeligt nemmere.

Desuden bør du, i det mindste delvist, kende til de mest basale byggematerialer og det dertilhørende udstyr, så du kan gennemskue hvornår et tilbud er for godt til at være sandt.

Til sidst er der også de, ofte oversete, sociale ressourcer. Det kan være en kæmpe bonus at have kompetente venner og familiemedlemmer. Det er næsten umuligt, at du selv har alle de rigtige evner til at kunne sætte din bolig i stand. Med en smule hjælp fra de nærmeste kan du imidlertid gøre projektet både nemmere og mere hyggeligt.

Gør det til et fællesprojekt

Istandsættelse af boligen kan nemt gå fra at være et passionsprojekt og en smart økonomisk fidus til en sur tjans. Et sådant scenarie undgår du imidlertid nemt, hvis du formår at gøre det til et fællesprojekt for alle husets beboere.

I så fald kan istandsættelsen blive en undskyldning for at samle hele husstanden også udenfor de fastlagte måltider. Med værktøj mellem hænderne og en fælles blikretning kan selv den mest følelseskolde handyman bløde op til god gammeldags omgang smalltalk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *