Har du råd til din drømmebolig?

Som studerende er det begrænset, hvor stort et råderum du har rent økonomisk. Du får selvfølgelig SU, og du har måske også et fritidsjob. Men selvom du har din månedlige indkomst, så er pengene spegede. Og det kan godt være problematisk, når det kommer til din boligsituation.

For der kan være et stort skel mellem det, som du gerne vil, og det, som du rent faktisk har råd til. De fleste studerende kan finde et værelse eller en bolig af en eller anden slags. Men spørgsmålet er, om det er din drømmebolig, som der er tale om.

Den ideelle bolig for den studerende

Nu er alt jo selvfølgelig relativt, og den bolig som du drømmer om som nyopstartet studerende er sikkert på ingen måder den samme bolig, som en velvoksen forretningsmand ønsker sig.

Men der er selvfølgelig en type af bolig, som er mere ideel end andre. Typisk vil du måske gerne have din egen lejlighed frem for at bo til leje hos andre. Du vil måske også gerne have en altan, og et ordentligt badeværelse med en separat brusekabine og et godt toiletskab.

Har jeg råd?

Det er med at komme i gang med at søge, for boligmarkedet er hårdt, og de gode lejligheder bliver ofte revet væk. Når du finder noget, du synes ser interessant ud, så er det derfor med at slå til. Men når først du er nået så langt, at en lejlighed byder sig, så melder der sig et nyt spørgsmål: har du råd?

Det er med at veje de økonomiske aspekter op imod hinanden. Kan du med din SU og din løn kombineret godt finde pengene til at betale, og stadig kunne nyde livet? Eller kommer du til at leve på en sten for at kunne bo som du drømmer om?

Hjælp til økonomien

Hvis du ikke føler, at det hele kommer til at kunne gå op, så er der hjælp at hente. Ikke fordi du nødvendigvis skal ud i nogle store økonomiske projekter. Men der er små suppleringer i hverdagen som kan betyde, at du kan få råd til den bolig du gerne vil have.

For det første er der som studerende mulighed for at tage et SU-lån. Dette er en utrolig fleksibel lånetype, som ydermere er god, fordi den har meget lave renter. Du kan tage lånet løbende gennem din studietid.

Støtte til boligen

Men en af de absolut bedste løsninger for studerende er at søge om boligstøtte. Boligstøtten er et offentligt tilskud, som man kan søge, hvis man har de rette økonomiske omstændigheder og bor på et vist antal kvadratmeter. De fleste studerende, der bor i lejlighed, bliver tildelt boligstøtte, fordi deres indkomst er så lav.

Er du alligevel i tvivl om du kan søge boligstøtte, så kan du få råd og vejledning flere steder online. Her kan du læse de officielle krav for at få udbetalt boligstøtte. Se her om du kan få boligstøtte.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *