Køb eller salg af bolig? Husk altid tilstandsrapporten

At købe en bolig er en af de største ting i livet. Det sted man vælger at købe kan være ens hjem resten af livet. Derfor er det en afgørende faktor at finde den helt rigtige bolig.
En tilstandsrapport er utrolig vigtigt, både hvis du er på jagt efter din næste bolig, eller vil sælge den bolig, som du har nu. Det er bl.a. en vigtig faktor, når prisen på huset skal fastsættes i en budrunde.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er et dokument, som fortæller hvordan den faktiske tilstand på en bygning er. Det er samtidig også en sammenligning med andre boliger af samme alder og type. Det er et dokument, som faktisk er frivilligt, men de fleste køb og salg af boliger involverer stadig en tilstandsrapport. På den måde bør man ikke opdage uheldige skader og overraskelser på huset efter at det er købt.

Hvis du er på boligjagt

Hvis du er på boligjagt, så kan det klart anbefales at få lavet en tilstandsrapport på det hus eller den lejlighed, som du kigger på. En bolig er en rigtig dyr ting at købe. Og derfor kan du aldrig være for forsigtig, når du skal på boligjagt.

Det er en stor fordel at tjekke tilstandsrapporten, når du skal finde ud af hvilken stand boligen er i. Så kan du undgå eventuelle ubehagelige overraskelser i forbindelse med dit køb.

Hvis tilstandsrapporten ser mindre god ud på visse punkter, så kan det bruges som et rigtig godt argument til at få presset prisen på boligen ned.

Men husk altid at gøre op med dig selv, om du er klar til at renovere og reparere eventuelle fejl og mangler på en bolig.

Hvis du ønsker at sælge din bolig

Hvis du ønsker at sælge din bolig, så kan det også være en rigtig god ide at få lavet en tilstandsrapport. Det er dig som sælger, som skal bestille tilstandsrapporten. Dog kan du få anbefalet forskellige bygningssagkyndige til jobbet, hvis du prøver at sælge din bolig gennem en ejendomsmægler.
Du skal dog huske, at hvis din bolig ikke er solgt efter 6 måneder, så skal du få lavet en ny tilstandsrapport.

Hvis du nu overvejer, om du overhovedet har behov for sådan en tilstandsrapport, da det kun viser fejlene ved din bolig, så kan du tro om igen. Der er nogle goder for dig som sælger. Med en tilstandsrapport har du muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring. Det betyder at du som ejer ikke kan gøres ansvarlig for eventuelle fejl og skader på boligen i op til 10 år.

Hvis du ikke får lavet sådan en ejerskifteforsikring, så kan den nye ejer gøre krav på erstatning i op til de 10 år.

Hvis du er på udkig efter en tilstandsrapport, så kan det være en god ide at få flere tilbud, så du kan finde den bedste bygningssagkyndige til den rigtige pris.
Læs mere om tilstandsrapport her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *