Hvilken type bundmaling passer til min båd?

Skal du male din båd for første gang og er du i tvivl om, hvilken bundmaling du skal vælge? Så er du landet det rette sted. I denne artikel tager vi nemlig et kig på de forskellige bådtyper og den bundmaling, der egner sig bedst til dem.

Glasfiberbåden

Hvis din båd er af glasfiber, skal du tage et kig på, hvor hurtigt båden sejler. Er der tale om en motorbåd, der typisk sejler mere end 20 knob, skal den behandles med en hård bundmaling, som f.eks. Hempel Hard Racing Xtra. Ved alle andre motorbåde og sejlbåde er det en god idé at anvende selvpolerende bundmaling i et passende tykt lag, så den brugte mængde maling vil virke gennem hele sejlersæsonen. Det er bundmaling som f.eks. Hempel Mille Xtra.

Træbåden

Hvis du har en træbåd, skal du igen vælge Hempel Hard Racing ved hastigheder over 20 knob. Hvis du dog har en langsommere båd, er det Hempel Classic, der er det bedste valg. Det er den foretrukne bundmaling til træbåde, da det ikke bliver så hård som de andre typer af bundmaling og dermed har nemmere ved at arbejde lidt med træet, så malingen ikke krakelerer.

Stålbåden

Hvis du har en stålbåd, bør du gå efter selvpolerende bundmaling, f.eks. Hempel Mille Xtra. Du kan også vælge kobberoxidbaseret bundmaling. Det kan bruges på de fleste materialer, bortset fra aluminium. Hvis du vil påføre bundmaling på nøgent stål, anbefales det, at du først påfører en primer.

Alubåden

Har du en alubåd, skal du passe lidt mere på. Bundmalingen må nemlig så ikke indeholde kobber i hverken den ene eller anden form. Bundmalingen skal være af samme type som til et alu-drev, f.eks. Hempel AluSafe.

Vi anbefaler altid bundmaling fra Hempel – uanset hvilken bådtype, du ejer. Du skal bruge ca. 2 liter bundmaling pr. 20 fod/6 meter, afhængig af skrogform – og ellers kan du regne med at kunne dække 12-15 kvm. pr. liter. Det er tommelfingerreglen, at du genopfrisker bundmalingen hvert år, især hvis din båd har en havneplads. Der sker nemlig hurtigere algedannelse, når båden står stille i roligt vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *