Flisepest – Hvad gør man hvis terrassen ser frygtelig ud

Det smukkeste udover haven ved et hus er den stenbelagte indramning mange har i form af indkørslen eller terrasser. Sten der ligger i mønstre eller guider gæster rundt i haven. Det er smukt og æstetisk og giver nogle billedskønne oplevelser.

Men når fliserne er angrebet af flisepest også kaldet svamp, alger og andre grimme ord, så er de billedskønne toner forstummet og det ligner mere en blanding af et maleri der aldrig er blevet færdigt.

Det gode er dog at du faktisk uden de store problemer kan få de smukke farver og rene linjer frem igen uden at vælter budgettet. I forhold til at lægge en ny terrasse er det peanuts.

Det koster fra 29 kr pr m2 meter at få renset fliserne og yderligere 8 kr. at få dem imprægneret – hvilket er et must, da du ellers bare har åbnet for nye angreb. Imprægnering er hvad der svarer til solcreme eller voks på en bil. Det sikre mod nye angreb

Fliserens fortaget med professionelt udstyr gør hele forskellen

Nu har du sikkert fået den geniale ide at rende ud i garagen og hente din Nilfisk og suse ned og købe deres terrasse mundstykke – Glem det. Det eneste du får er grå hår, vådt tøj og en stribet flise. Det mundstykke er beregnet til træ og INTET andet. Måske kan du få lidt løst affald væk men det er også det.

Når du kører med et professionelt Turtle hoved, så sidder der 5-10.000 for enden af meget dyrere højtryksrenser end den du har stående.

Nu sker der noget. Turtle hovedet som det kaldes, har børster og vand der samtidig vasker og roterer, så dine fliser nænsomt, men fast bliver renset for skidt og snavs.

Herefter skal der gives imprægnering og det er her guldet ligger. Det er den billigste proces, fordi det ”blot” er skum der kastes udover fliserne, men det er i denne skum magien sker. De små bobler dræber nemlig resterne og sørger for ar vand ikke kan trænge ned i flisen og derved give grobund for nye angreb.

Denne proces må IKKE springes over med mindre du ynder grimme fliser om 6-12 måneder.

Se mere om behandlinger af fliser på https://www.ingen-alger.dk/

Alger skal fjernes fra alt

Når man har fået alger, så kommer de i 10 fold hele tiden. Derfor er det vigtig at komme af med dem alle steder. Nogle har dem både på taget, på væggene og på fliserne. Mange kender ikke forskel og behandler bare med samme midler eller på samme måde og det virker ikke. Det er forskellige midler og ikke mindst værktøj der bruges.

Det bedste du kan gøre som indehaver af alger og eller flisepest, er at tage fat i en professionel ekspert der kan hjælpe dig.

Dels kan de bedømme hvilken type materialer de skal medbringe og dels fortælle dig hvad der skal gøres for at du får det bedste resultat. Desværre er der for mange der i dag kan fjerne det, men fordi der ikke imprægneres, så kommer det igen og det giver branchen et dårligt ry.

NB: Billedet er venligst udlånt af ingen-alger.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *