Få gang i haven med en stubfræser

Skal du i gang med et større havearbejde, så er der mange ting, du kan tage fat i. At arbejde i haven kan være te større projekt, men det kan også være noget, man går og småhygger lidt. I Danmark elsker vi at bruge tid i haven, og mange af os bliver til de rene gør-det-selv-mennesker, når vi først bevæger os uden for og arbejde.

Der findes mange ting, der skal holdes styr på, uanset om man har en lille have eller et større område. Der er græs, der skal slås, der er hække, der skal klippes, og der er træer, der skal trimmes. Det kan være nemt at gå til, men af og til kræver det også lidt ekstra at gøre det grundige arbejde.

Det kan være, at du har haft brug for at fælde nogle træer, hvis du gerne har villet skabe lidt mere lys og plads i haven. Det kan også være, at en af de gamle træer er døde og bare skal væk. Her vil man ofte fælde træet med en sav, hvorefter man har en stub stående tilbage. En stub kan være nok så charmerende, men hvis der skal være plads til andre ting, kan det være, den skal fjernes. Hertil skal man bruge en stubfræser, som du kan læse mere om herunder.

Hvad er en stubfræser

Når man har fældet et træ, så vil der stå en fyldende stub tilbage, der kan stå i vejen for andre projekter, man gerne vil i gang med. Derfor har man brug for at fjerne den, og der bliver man nødt til at bruge et bestemt værktøj. På denne side https://synrgi.dk/stubfraesning-pris-hvad-koster-det/ kan du købe eller leje en stubfræser, der gør arbejdet med at fjerne en stub meget lettere.

Den fungerer på den måde, at den har en klinge, der roterer rundt og skærer i stubben med sine skarpe klinger. Den ”fræser” stubben fra toppen, så den langsomt forsvinder. Derudover kan stubfræseren gå op til 30 centimeter ned i jorden, hvor den altså kan fjerne den øverste del af trærodden, så den efterlades uden at genere.

Det er ikke altid nødvendigt at fjerne roden, men ved nogle træer og planter er det vigtigt. Ved nogle planter kan der nemlig nemt opstå sygdom i den efterladte stub, hvor der udvikler sig en rodfordærver, som kan gøre skade på jorden. Derfor er det altid vigtigt at overveje, om man bør fjerne stubben.

Køb eller lej en stubfræser

Når du skal ”fræse” den efterladte træstub, kan du vælge at gøre det selv, hvis du altså har erfaring med det. Du kan også lære det fra en håndværker, eller hvis du kender en, der har prøvet det før.

Er du dog ikke tryg ved at gøre det selv, eller har du ikke tid, findes der også mange steder, hvor du kan leje en stubfræser sammen med en håndværker, der vil klare arbejdet for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *