De bedste tips til at vælge det rigtige spisebord

Det er ikke altid lige nemt at vælge det helt rigtige spisebord til spisestuen. Det skal både være funktionelt, det skal passe til din boligsituation og det skal have den rette æstetiske stil. Mange foretrækker spiseborde af laminat, da de ofte kan passe til disse tre parametre. Se udvalget af spiseborde i laminat her, hvis du gerne vil finde et praktisk og flot spisebord til din stue.

Hvilken størrelse skal spisebordet være?

Størrelsen på dit spisebord skal afhænge af størrelsen på din spisestue samt antallet af mennesker, der typisk skal sidde ved bordet. Har du en rummelig stue, vil det typisk se godt ud med et større spisebord, der fanger din og dine gæsters opmærksomhed. Så vil der både være harmoni i indretningen, og der vil være plads til at samle mange mennesker. Har du en mindre stue, skal spisebordet naturligvis også være mindre – dog kan du overveje et bord, der kan forlænges, hvis der kommer gæster på besøg.

Hvordan du vælger det rette spisebord til din stil

Spisebordet er spisestuens vigtigste element, og det er det møbel, som først fanger din og dine gæsters opmærksomhed. Derfor er det afgørende, at spisebordet har en stil, der passer til din indretning og personlighed. Det gælder blandt andet i forhold til farvevalg. Her kan du med fordel kigge på resten af dit hjem og overveje, hvilken indretningsstil, du har. Er det lyst og moderne, eller det måske mere mørkt og hyggeligt? 

Når det kommer til valget af materiale, gælder disse parametre også, og dit materialevalg skal passe til stilen i din bolig. Træ har en varm og naturlig udstråling, mens glas og metal har et mere råt og moderne udtryk. Vil du gerne kombinere det praktiske fra et metalbord med træets varme, kan du eventuelt overveje et bord i laminat. 

 

 

Find den rette placering til dit spisebord

Placeringen af dit spisebord kan også have en indflydelse for, hvilket du skal vælge. Skal det stå midt i rummet eller op ad en væg? Det kan både have betydning for, hvor mange der kan sidde ved bordet, og hvilken form der kan passe bedst. Skal det stå frit i rummet, kan du eventuelt overveje et rundt bord, hvor alle kan se hinanden. Skal det stå op ad væggen, vil et firkantet ford ofte være flottest, da det kan flugte med væggen.

Med disse overvejelser i baghovedet bliver det lettere at finde det rette spisebord. Spisebordet skal både være praktisk og smukt – så brug din sunde fornuft og følg derefter din mavefornemmelse, så du kan finde det helt rette bord til dit hjem. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *