Værd at vide, når du starter som selvstændig

Går du og drømmer om at starte din egen virksomhed, men tør ikke helt tage springet, så er du bestemt ikke alene. I dag er Danmark og Norden fyldt med iværksættere, der brænder for at dele deres ydelser med verden.

Herunder kan du læse om nogen af de ting, der er gode at vide, inden du kaster dig ud i dit iværksættereventyr.

Forberedelse, forberedelse, forberedelse

At kaste sig blindt ud i noget helt uden forberedelse kan være en meget god ide i nogen tilfælde, men som iværksætter er det en af de dummeste ting du kan gøre for dig selv og din forretning.

Faktisk kan det med ret stor sikkerhed siges, at jo bedre forberedt du er, des større er chancen for succes – selvfølgelig lidt sat på spidsen.

Her er en liste over ting, du kan overveje:

  1. Forbered din forretningsplan, så du har helt styr på, hvad, hvem og hvor din forretning er, vil henvende sig til og er på vej hen.
  2. Find den rigtige hjælp. Det er ikke sikkert, at du skal ansætte medarbejdere, men derfor kan du godt finde den rigtige a-kasse. Det giver dig mulighed for sparring og for at få svar på dine spørgsmål løbende.
  3. Får styr på økonomien. Helt styr! Har du ikke råd til at ansætte en bogholder eller på anden vis out source din bogføring, så sørg for, at du har helt styr på det.

I det hele taget er det rigtig vigtigt, at du og dine nærmeste har helt styr på, hvad det vil sige, at springe ud som selvstændig, for det er ikke noget man bare lige gør og bestemt ikke noget man gør uden at være enig om det med en eventuel partner, for det tager tid at opbygge en virksomhed.

Virksomhed i egen bolig

Når du starter op, er det ideelt at arbejde derhjemme. Hvis der er et ekstra værelse i hjemmet, kan det let anvendes til kontor og måske endda give lidt økonomisk fordel.

Om du bor til leje eller ejer din bolig, så er der nemlig penge at spare, hvis din arbejdstid bruges i rummet og det du tjener der er din primære indkomst.

Der er få krav til anvendelsen af og adgangen til rummet der skal opfyldes, men bliver de det, så er det en god forretning at bruge lidt tid på at undersøge mulighederne.

Hvad nu hvis

Der er ikke nogen grund til at male fanden på væggen inden du overhovedet har fået et cvr nummer, men det kan være rigtig rart at vide up front, hvad der er af muligheder, hvis uheldet skulle være ude og det kommer til en konkurs eller lignende.

Her er muligheden for at erklære dig konkurs eller blive erklæret konkurs den de fleste af os kender, men faktisk er der en anden mulighed også, nemlig rekonstruktion, som er minded på at få styr på firmaet og få det tilbage på sporet igen modsat konkurs. Du kan læse mere på rekonstruktioner.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *