To miljørigtige valg til dig og dit hjem

Mange ønsker i højere grad at blive en del af klimabølgen, og det er yderst fornuftigt. Der findes efterhånden mange ting, man kan gøre, både for sig selv og sine omgivelser. Det gælder blot om at blive korrekt oplyst og træffe de rigtige valg.

Her får du inspiration til to ting, som du kan gøre.

Gør din have mere vild og levende

De fleste ved at planter og træer optager CO2 fra luften, og derfor er det afgørende, at der bliver plantet mere af den slags, i de kommende år. Hvis du har en almindelig og måske ensom plæne i haven, kan du overveje om der skal tilføjes mere levende beplantning. Det er faktisk mest miljøvenligt at have en “vild” have, hvor bier og insekter kan trives. Hvis du ikke ønsker for mange insekter, kan du begrænse det til et vildt bed.

Andre ting som at udskifte træhegnet med et levende hegn, kan også gøre en forskel. Det kræver naturligvis mere vedligeholdelse og tålmodighed, men til gengæld er det farverigt.

Mange typer levende hegn

Der findes mange måder at lave levende hegn og afskærmning, men bøgehækken er og bliver ét af de populære valg. Når først den er fuldt udvokset, er det en flot og tæt hæk. En bøgehæk beskæring er nødvendig i de første par år, hvis du gerne vil sikre en tæt hæk. Dette kan du eventuelt få hjælp til af professionelle.

De miljørigtige valg til garderoben

Når du arbejder i haven, eller på anden måde er aktiv, er der brug for den rette beklædning. Med falke løbestrømper får du strømper, der både er miljøvenlige, samtidig med at de lader fødderne ånde. Dertil er de yderst slidstærke og tilmed også økologiske. Et fornuftigt valg for den miljø- og kvalitetsbevidste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *