Problemer med at spare op?

Det lyder meget simpelt at spare penge op, men mange formår ikke at gøre det alligevel. Det kan der være flere grunde til, men den største er nok, at der er en manglende viljestyrke. Tænker man på penge på en anden måde, så skal det nok gå hurtigt at få sparet pengene op.

Tankeeksempel

Investerer man 100 kroner i noget, der giver et afkast på 5 procent om året, så har man 163 kroner om 10 år. Du kan derfor tænke, at hvis du sparer én krone, så er denne steget med 60 procent på 10 år, og det er hvis markedet klarer sig under gennemsnit. Hvis du giver pengene større værdi, end den værdi der står på dem, så går det meget hurtigere.

Sådan sparer man op

Den nemmeste måde at komme i gang i dag er ved at lade være med at bestille den pizza, du havde planlagt at spise i aften. Den koster måske 70 kroner, og du kan lave en ordentlig aftensmad for blot 20 kroner. Så har du sparet 50 kroner. Dette kan du blive ved med at gøre mange gange, og så går det som sagt hurtigt.

I morgen når du skal på arbejde, så kan det være, at du lige skal et smut forbi den lokale kaffebar. Det er dyrt, men det er nemt. Ja, men så meget nemmere er det ikke, og der er virkelig meget mark-up på kaffe på barer. Det koster ikke så meget at lave, så du kan lige så godt spare omkring 90 procent og lave det derhjemme.

Investeringer i indeks eller andet

Pengene du sparer op kan du vælge at placere i indeks eller lignende. Mange vælger noget som Standard and Poor 500, som er bedre kendt som SP500. Andre vælger noget andet som Ethereum, der egentlig ikke er et indeks, men det er en god indikator for, hvordan kryptomarkedet bevæger sig. Ved et klik her kan du læse mere om Ethereum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *