Mærkesager og hjertesager

Til det kommende folketingsvalg vil der være både mærkesager og hjertesager, som du med fordel kan holde øje med. Mærkesager er som regel, sager der vedrører rigtig mange borgere. Mærkesager begyndere deres liv, som hjertesager hos borgerne. Vejen fra hjertesag til mærkesag, går gennem direkte debatter og opråb alle vegne, hvor der er mulighed for det.

Klimaet er ikke kun en hjertesag

Klimaet har været på dagsordenen i en årrække. Til at begynde med var klimaet en hjertesag, for de få. I mellemtiden er klimaet blevet så stort og alvorligt et emne at det er på dagsordenen, ikke kun herhjemme, men i hele verden.

Alle partier vil helt sikkert forholde sig til klima, men ikke alle partier vil vælge klima, som deres dedikerede mærkesag.

Psykiatrien er blevet en hjertesag

Uanset om du selv, eller nogen du kender, har været tæt på psykiatrien, så er du ikke i tvivl om at dette område er en varm kartoffel. I Danmark har psykiatrien, i gennem mange år, kørt på det lavest tænkelige budget og med kun de mest nødvendige resurser, til at hjælpe de berørte.

Psykiatrien har før været til debat, men aldrig så massivt, som det bliver til kommende folketingsvalg. For vælgerne er det absolut en hjertesag. Forhåbentligt vil der også være partier, der gør psykiatrien til en mærkesag.

Krig i Europa betyder flere flygtninge

At vi skal hjælpe mennesker i nød, det er vi ikke uenige om i Danmark. Alligevel er flygtningepolitik altid en varm kartoffel, når et folketingsvalg nærmer sig. Der er mange aspekter at tage fat i, til det kommende folketingsvalg. I forgangne tider handlede det ofte om hvor mange flygtninge vores land kunne rumme. Det gælder stadig. Men et nyt aspekt er kommet til. Nogle af landets borgere har gjort det til en mærkesag, at gøre opmærksom på at vi faktisk ikke behandler vores flygtninge ens, og i det hele taget ikke godt nok.

Her er der altså tale om både en hjerte og en mærkesag.

De gamle, de syge og de små

De gamle, de syge og de små, kan opdeles i tre hjertesager eller mærkesager. De kan også ses som en helhed og egentlig bare være en mærkesag om hvordan vi tager os bedst af de svageste i vores samfund. De svageste i samfundet er også både en hjerte og en mærkesag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *