Gode tips når du skal pakke til flyrejsen

Skal du ud og flyve, kan det være rigtig svært at gennemskue bagagereglerne for, hvad man egentlig må have med, hvor meget kufferten må veje, og hvad man må tage med om bord på flyet. Det hjælper dog at væbne sig med tålmodighed, og læse reglerne for det flyselskab du skal rejse med godt igennem. Har man ikke pakket i forhold til deres regler, kan man ende med en træls bøde, og det er nok det sidste, som man har lyst til at starte eller slutte ferien med.

Hvad må du have med i håndbagagen?

Når man skal ud og flyve, tillader langt de fleste flyselskaber, at man tager en lille håndtaske eller rygsæk med om bord på flyet. Nogle flyselskaber tillader endda også en lille kuffert. Medbringer man en lille kuffert, er det dog vigtigt at tjekke målene hjemmefra på, hvor stor den må være, og hvad den må veje.

Der er flere regler for, hvad man må, og ikke må have med i håndbagagen, i forhold til hvad man må have med i den indtjekkede bagage. Det vigtigste man skal huske er, at man ikke må have væsker og cremer med på over 100 milliliter. Desuden skal væskerne være i en gennemsigtig pose der kan genlukkes. Disse poser kan fås gratis i de fleste lufthavne, dog er det kun tilladt at have en pose med per person. En god ide er at have sorteret og pakket sine væsker inden man tager af sted, således at man ikke bliver nødt til at pakke om i lufthavnen, og så man undgår at blive stoppet i security, hvis man har glemt en creme eller tandpasta nederst i tasken.

Er man kvinde og rejser med sin makeuptaske i håndbagagen, skal man være opmærksom på, at har man flydende makeup eller cremer med så som foundation eller mascara, skal disse i den gennemsigtige pose sammen med andre væsker. Negleklippere, barberblade og sakse må ikke medbringes i håndbagagen. Klik her for at læse mere om reglerne dette.

Det skal du huske at pakke

Når du pakker din kuffert, er det ikke kun vigtigt at tænke over, hvad du må og ikke må have med. Der er nogle ting, som du absolut skal huske at have med. Det er ting som dit pas, din pung og dine rejsedokumenter.

Det er yderst vigtigt, at du pakker disse ting i din håndbagage et sted, hvor de er let tilgængelige for dig. Din flybillet skal du bruge en del gange i lufthavnen, blandt andet når du skal tjekke bagage ind, når du står ved gaten, hvis du skal handle i lufthavnsbutikkerne, og ofte bliver man også bedt om at vise den, når man stiger om bord på flyet. Derfor er det vigtigt, at den er et sted, hvor du nemt kan få fat i den, uden at den kan blive væk.

Det er også vigtigt, at du pakker dit pas i din håndbagage og ikke i din indtjekkede kuffert. Når du lander, skal du nemlig bruge det i paskontrollen, inden du kan hente din bagage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *