Nye retningslinjer om alkoholforbrug

Nye retningslinjer om alkoholforbrug

Sundhedsministeriet har netop offentliggjort nye retningslinjer for alkoholforbrug. Det er gode nyheder for folk, der ønsker at forbedre deres helbred! De nye retningslinjer anbefaler, at mænd ikke indtager mere end 10 genstande om ugen, og det nye er at kvinder kan indtage det samme antal som mænd altså også 10 genstande om ugen drink.

Det er samtidig anbefalingen at man aldrig drikker mere end 4 genstande på samme dag.

Du kan læse mere om de nye alkohol retningslinjer på alkonyt.dk

Disse retningslinjer er baseret på omfattende forskning i alkoholforbrugets indvirkning på menneskers sundhed.

Der er mange fordele ved at følge disse nye retningslinjer. For det første kan det hjælpe med at reducere din risiko for at udvikle kræft. Alkoholforbrug er en væsentlig risikofaktor for kræft, og de nye retningslinjer vil hjælpe folk med at drikke mindre alkohol generelt. Det kan også være med til at mindske risikoen for andre sundhedsproblemer som f.eks. lever- og hjertesygdomme.

Så hvis du ønsker at forbedre dit helbred, er det et godt sted at begynde at skære ned på alkohol. De nye retningslinjer gør det nemt at gøre netop det. Så hvad venter du på? Begynd at drikke mindre i dag!

 

Det burde være nemt at forstå

 Budskabet 10-4 er let at forstå for langt de fleste, hos især den voksne del af befolkningen. Der er i Danmark knap 600.000 danskere, der har et skadeligt alkoholforbrug og er i risiko for at få følgesygdomme, så kan denne nye klare genstandsgrænse kan være med til at sætte nogle samtaler i gang og mindske alkoholforbruge hos denne gruppe.

 

Det er vigtigt at vi taler åbent om alkoholforbrug og alkoholmisbrug.

Ifølge en misbrugsbehandler er det vigtigt at vi åben og ærligt i tale sætter det store overforbrug af alkohol. For mange er kun et spørgsmål om vaner der skal ændres. Men det er en vigtig vane at ændre, for et alkoholmisbrug kan hurtigt udvikle sig til alkoholafhængighed, hvis der ikke gøres noget ved det i tide.

Du kan læse mere om alkoholmisbrug på alkoholbehandlinger.dk

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *