Giv dig selv en gave i form af en saunahytte

Udlev din havedrøm med en saunahytte

Det at blive husejer for første gang er for de fleste en drøm der går i opfyldelse. Man starter som regel med et relativt skrabet hus, og det er stadigvæk en helt fantastisk oplevelse at have sit eget. Der er dem der har modet og muligheden for senere at sælge huset og købet et større eller bedre beliggende hus, men de fleste har enten ikke råd eller tør ikke på den måde begive sig ud på boligmarkedet. Der er heldigvis mange andre måder hvorpå man kan sætte kronen på værket, og opgradere sit enkle hus til noget der minder mere om det palæ som man inderst inde drømmer om. En af de fineste ting man kan gøre, det er at installere en færdigbygget saunahytte i træ. Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Definitionen af luksus

Få tilføjelser til et hus emmer af luksus som en saunahytte. Saunaen trækker på to stærke associationer, den finske naturtradition og den luksuriøse livsstil vi kender fra 80erne. Sammen giver det en stærk kombination der mødes i den praksis man har i saunaen. Man er i pagt med naturen og sin egen kropslighed, når man går fra den kolde luft eller kolde dukkert, og ind i den varme sauna. Udrustet med sit hvide håndklæde og en opfrisket krop er der ingen bedre måde at starte en søndag morgen på.

Drømme der kan betales

Mange af de lidt overdådige drømme man kan have som husejer er enten ude af rækkevidde, eller kræver for meget løbende vedligeholdelse. Når det gælder monteringen af en færdigbygget saunahytte i træ, så er det imidlertid en drøm der kan realiseres for langt de fleste husejere. Hvis man har friværdi i lånet, så er det sågar en rigtig fornuftig måde at opgradere sin ejendom på. For med en saunahytte får man en tilføjelse der holder i årtier, og som hæver ejendommens ikke bare herlighedsværdi, men også potentielle salgsværdi. Få ting bemærkes bedre end en saunahytte, og det er et element af luksus der smitter af på resten af ejendommen. Man skulle tro at det så var meget dyrt, men det er faktisk en fordom fra forgangen tid. Med moderne måder at serieproducere på, og med online salg, så er priserne på en færdigbygget saunahytte ganske overkommelige.

Design og stil fra Norden

Moderne saunahytter trækker på den skandinaviske designtradition fra ikke bare de finske saunaer, men også de norske hytter og de svenske ødegårde. Det er en tradition der udnytter træets naturlige skønhed og de enkle linjer, som er så kendetegnende for den nordiske stil og smag. Derfor er en saunahytte også en tidløs og stilsikker tilføjelse til ens ejendom, et smykke der pynter på enhver matrikel. Så hvis du som mange danskere drømmer om at opgradere fra hus til palæ, så er det godt givet ud at undersøge om ikke en saunahytte ville være lige det ramte plet mellem hensyn til økonomi, langtidsholdbar investering og livskvalitet her og nu. Der skal i hvert fald lyde en klar anbefaling herfra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *