Derfor skal du skifte til jordvarme

Overvejer du at få installeret et jordvarmeanlæg og få skiftet til jordvarme? Så er du ikke alene. Der er mange danskere, som – hvis de ikke allerede har skiftet til jordvarme – kraftigt overvejer det. Dette er forståeligt. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til, at det kan betale sig at installere et jordvarmeanlæg.

I mange tilfælde er jordvarme bedre for klimaet end din nuværende varmekilde. Ofte kan du også gå hen og spare en hel del penge på at begynde og bruge jordvarme. Der er altså flere fordele. Hvis dette er noget, du er nysgerrig på, så læs med videre her.

Hvad er jordvarme?

Du er måske ikke helt klar over, hvad jordvarme er? Jordvarme eller varme fra et jordvarmeanlæg består helt konkret og teknisk af to ting. Det består af en jordvarmeslange, som graves ned i jorden i din have, og en varmepumpe, som installeres indendørs i dit hus.

Det fungerer så på den måde, at når solen skinner, så bliver de øverste lag af jorden i din have sjovt nok varmet op. Dette betyder, at en masse energi på sin vis bliver lagret i de øverste lag af jorden. Det er så jordslangens opgave at hive energien ud af jorden. Via en frostsikker væske transporteres den energi, som jordslangen har hevet ud af de øverste lag af jorden, ind til varmepumpen.

Varmepumpen omdanner så denne så varmen, så den får de rigtige temperaturer ift. de vandhaner, du har i huset.

Disse fordele er der

Der er flere fordele ved at få monteret et jordvarmeanlæg. Her kommer de vigtigste.

  • Det kan især betale sig med et jordvarmeanlæg, hvis du lever i et hus med et stort energiforbrug. Her vil det nemlig have økonomiske fordele med jordvarme ift. diverse andre varmekilder.
  • En vigtig faktor er også, at jordvarme er mere miljøvenligt. Ift. fx et oliefyr er jordvarme langt bedre miljøet. Ved at skifte til jordvarme kan du altså reducere dit CO2-udslip med mange procent.
  • En anden fordel ved jordvarmeanlægget er, at det kræver minimal vedligeholdelse, når det først er installeret. Du kan med fordel installere et jordvarmeanlæg i forbindelse med nybyggeri, da dette gør processerne en hel del nemmere. I drift kræver jordvarmeanlægget ingenting, når det først er på plads. Det driver sig selv.
  • Til slut har jordvarmeanlæg den fordel, at de har en lang levetid. Det er blevet vurderet, at et jordvarmeanlæg kan forsyne dig med varme i helt op til 20 år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *