Står haven i dit nyindkøbte hus overfor en kærlig hånd?

Du har lige taget det store spring og er flyttet fra lejlighed, hvor du har boet i flere år, til at købe hus med tilhørende have. Haven er jo i og for sig et helt nyt kapitel i sig selv. Hvordan passer man blomster og hvor meget vand skal krydderurter i haven have?  Haven er en helt ny verden, hvor der er mange ting, der er værd at sætte sig ind i, hvis ikke du har været ejer af en have før.

Gå på jagt efter inspiration og gode råd til at passe haven

Hvis aldrig du har været havejer før, så er det nok lidt af en jungle til at starte med, hvor man skal starte, hvilke blomster, planter, træer osv. der let overlever vores kolde vintermåneder, hvilke der skal have sollys og hvilke der ikke skal. Men der er gode råd at hente. Der findes mennesker, der ved alt om den slags.

Det er jo en skam at plante et bed med krydderurter på en plads, hvor der er meget sollys, hvis det viser sig, at de ikke tåler sollys så godt. Og ligeledes med blomster. Nogle blomster har svært ved at overleve sommeren, og skal derfor graves op over vinteren og bevares et andet sted, således de overlever. Men hvorfor pokker skal man vide det fra, hvis ikke man har de grønneste fingre og ikke har passet en basilikum plante andre steder end i en potte i en lejlighed.

Tip og råd at hente på nettet

Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående og føler dig en lille smule på bar bund i forhold til det projekt, der står foran dig, så tag det helt med ro. Der er masser af hjælp at hente. Og du behøver ikke fare ud til al verdens planteskoler til en start. Den dag du skal købe dine planter og blomster, er det naturligvis nødvendigt, men alt din research kan du foretage hjemmefra. Der er hjælp af hente på nettet.

Så kan du trygt sætte dig i din sofa stille og roligt begynde dit haveeventyr ved først at søge en masse information. Til en start kan det være en idé at gøre dig realistiske tanker om, hvor meget energi og tid du vil investere i haven. Der er selvfølgelig ingen grund til at ’indrette’ en have, der kræver meget tid, vanding, græsslåning mm, hvis tiden reelt ikke er til det. Men hvis du derimod forudser, at det er et projekt og et område, der vil blive lagt meget tid i, så er det oplagt at gøre sig rigtig umage i forhold til at få det meste ud af de muligheder, haven tilbyder.

Krydderurter i haven – perfekt for sommeren

En ting der er helt aldeles oplagt er krydderurter. Over sommeren findes der intet bedre end at kunne gå ud i haven og plukke/klippe sine hjemmedyrkede krydderurter. Haven kan også fungere som en social ting for familien, og her ville det være et hit for børnene at kunne være til dette projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *