Sådan får du et mere indbydende hjem

Her får du nogle tips til at skabe et indbydende og hyggeligt hjem. Det er ikke kun for de gæster, der kommer ind i dit hjem, men det er også for din egen skyld. Det, at man føler sig velkommen som gæst, har en stor betydning. At et hjem ser hyggeligt og indbydende ud, giver en god aroma og et følelse af tryghed og hygge. Her kan du få nogle gode råd, til hvordan du kan gøre dit hjem mere indbydende.

1. Hav styr på belysningen

For at gøre sit hjem hyggeligt, kræver det, at belysningen er rigtig. Er der for lidt belysning i rummet, så vil rummet virke mørkt og dystert ud, og det er ikke særlig indbydende. Det bedste lys i et rum, er natur lys, og belysning af varmt lys.

2. Skab personlige detaljer

Et indbydende hjem har mange fine detaljer i hjemmet. Med den rette belysning, og nogle personlige dekorationer, vil skave liv og glæde i et hjem. Det kan være en stenfigur, du købte på sidste ferie, et tæppe fra din onkel i spanien, altså nogle ting, som har betydning for dig, og som nøje er udvalgt til sin position. Kunst billeder, som du personligt har udvalgt, måske herfra link. Er med til at skabe personlighed.

3. Hav masser af planter

Flotte blomster og grønne planter i dit hjem. Et hjem med liv, der oser af blomster, skaber en rigtig god atmosfære i dit hjem. Især hvis du ikke har grønne fingre, eller tiden til at passe dem, så kan man heldigvis godt finde planter, som ikke kræver det store pleje eller vanding. Et godt tip er, at stille en plante et sted, som du gerne vil have, skal lyse mere op, eller at have mere fokus. Det kan være badeværelset, eller på en reol i et mørkt hjørne.

4. Levende lys

Du kender det måske selv, at du tænder levende lys om aftenen, fordi det skaber en god hygge og en endnu bedre stemning. Ligesom det naturlige lys udefra, så skaber stearinlys en romantisk og intim følelse i rummet.

5. Et indbydende hjem, er et ryddeligt hjem

Det kommer måske ikke som en overraskelse. Men hvis du træder ind i et rum, som er meget rodet, hvor der er masser af møbler, som står upræcist. Det skaber rod for øjnene, og for ens lyst til at være tilstede i rummet. For at skabe et indbydende hjem, kræver det, at der er ryddeligt, gerne minimalistisk som muligt. Hvis der er for mange nips-naps ting på reoler og borde, kan det skabe mere rod, end hygge. Rod stresser én og skaber ubalance i ens sind. Så hav så lidt som muligt, men de ting, der er, skal blive i rummet af en grund.

6. Puder og tæpper

Du kan skabe hygge, ved at have puder liggende i sofaen, og et tæppe på stuegulvet. Når man kigger på sofaen, skal det være så lækkert at se på, at man får lyst til at sætte sig i sofaen med en varm kop te.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *