De bedste tricks til at rydde ud i klædeskabet

Gruer du hver morgen ved tanken om at åbne klædeskabet og møde synet af noget, der mest af alt ligner Jerusalems ødelæggelse? Har du bunker af tøj liggende foran andre bunker tøj? Men føler du alligevel ikke, at du har noget at tage på? Du er ikke alene om at have mistet overblikket over dit garderobestativ.

Vi er mange, der elsker vores tøj og holder af at købe nyt, men som er rigtig dårlige til at skille os af med det gamle. Inderst inde ved vi godt, at vi burde smide noget ud, og at der nok er rigtig meget af vores tøj, vi aldrig kommer til at gå med igen. Men hvordan ved du med sikkerhed, at du ikke får brug for det? Hvad hvis nu, du om en uge bliver inviteret til den perfekte anledning at have den grønstribede sommerkjole på, og du så har smidt den ud? Gisp!

 

Disse tre teknikker er som skabt til at aflette eliminationsprocessen, så du kan genvinde overblikket over og kærligheden til din garderobe!

 

  1. ”Den omvendte bøjle”

Dette trick er intet mindre en genialt og derfor også først på listen. Det er en simpel metode, som du med sikkerhed ville ønske, du have tænkt på noget før. Den går i al sin enkelhed ud på, at du hænger alle dine bøjler med tøj i samme retning på bøjlestangen – for eksempel med tuden indad. Hver gang du derefter bruger et stykke tøj, vasker det og hænger det på plads, skal du vende bøjlen om. På den måde kan du nemt få overblik over, hvilke stykker tøj, du virkelig aldrig får brugt, og kan så vælge at smide tøjet på de omvendte bøjler ud, når der er gået et bestemt stykke tid.

 

  1. ”Måske-posen”

Denne metode indebærer, at du gennemgår dit tøj som ved enhver anden udsmidningsproces. Men denne gang skal du lave tre bunker frem for blot ”smid ud” og ”behold” – du skal nemlig supplere med en ”måske-bunke”. Når man gennemgår sit klædeskab, har man tendens til at lægge alt det tøj, man er i tvivl om, tilbage på hylden sammen med alt det andet tøj. Men hvis du i stedet forviser ”måske-tøjet” til en separat pose, har du en oplagt mulighed for at finde ud af, hvilke stykker du bør beholde, og hvilke der er klar til tøjcontaineren. Når du har gennemgået tøjet, så læg posen med måske-tøj i bunden af dit klædeskab, og tag kun tøjet frem igen, hvis du får brug for det. Hvis du altså står og mangler en bestemt top, som du ved, befinder sig i måske-posen, så tag den frem, tag den på, og læg den tilbage på hylden efter vask. Efter et stykke tid vil der kun være de beklædningsdele tilbage i måske-posen, som du ikke har skænket en tanke, og du kan uden skrupler samle den op og ekspedere den videre til tøjcontaineren.

 

  1. ”Favoritstativet”

Med denne metode får du på én og samme tid et smukt indslag i indretningen, mere plads i dit klædeskab og et fornyet blik på din garderobe. Køb et flot tøjstativ og eventuelt nogle skønne, matchende bøjler, og hæng alt dit yndlingstøj frem på stativet. Ved at bringe alle dine flotte beklædningsdele ud i rummet, får du lov at glædes ved de smukke tekstiler, selv når du ikke har dem på. Du får også bedre overblik over såvel dit yndlingstøj som det resterende tøj, der nu har meget mere luft indeni klædeskabet. Derefter bliver det langt lettere at bedømme, hvilke beklædningsdele du rent faktisk holder af og er stolt af at vise frem, og hvilke du foretrækker at forvise til bagerst i skabet. Som en ekstra bonus bliver det flotte stativ en smuk og personlig indretningsdetalje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *